НОВИНИ

Повдигнаха обвинения по случая с изолираното семейство от Нидерландия

Развитие по шокиращия случай в Нидерландия, където 6 членно семейство беше открито във ферма да очаква края на света в изолация. Повдигнати са обвинения за отвличане и нанасяне на здравословна вреда срещу наемателя на фермата в провинцията Дренте, където вчера семейство беше открито да живее изолирано от света близо десетилетие. По непотвърдена информация, семейство се подготвяло за края на света. Според съседи и местни жители става въпрос за секта.

bnt avatar logo
от БНТ
21:12, 16.10.2019
Чете се за: 00:33 мин.
По света

58-годишният мъж, кoйто местните наричали Австриеца, е бил официалният наемател на имота от 2010 г насам. Той беше арестуван вчера при отказ да сътрудничи на властите.

Нидерландската прокуратура обяви, че утре ще се яви в съда по обвинения за отвличане и причиняване на физическа и психическа вреда. По-рано днес стана ясно от кмета на селището Руйнерволд, че арестуваният не е биологичният баща на 5-те деца, които са на възраст между 18 и 25 години.

Изолираното семейство беше открито снощи, след бягство на едно от децата. То помолило за помощ в местна кръчма. След претърсване на имота, властите откриха под всекидневната тайно помещение и в него заключени останалите членове.

Янс Кайзер - съсед: Преди няколко години, с друг съсед, се опитахме да влезем в къщата. Прескочихме оградата и видяхме, че поставена голяма камера за наблюдение. Стана ни пределно ясно, че нещата тук са далеч от нормални.

Подозира се, че майката е починала преди семейството да се премести в Дренте. Нито един от членовете не е бил регистриран като жител на провинцията.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Клиентите плащат все по-високи такси за услугите и операциите в банки
Клиентите плащат все по-високи такси за услугите и операциите в банки
Ивелин Попов: Изненадан съм от расизма на стадиона, не разбирам феновете защо го направиха
Ивелин Попов: Изненадан съм от расизма на стадиона, не разбирам феновете защо го направиха