НОВИНИ

Повече безплатни туристически обиколки във Варна

Повече безплатни туристически обиколки ще има през този летен сезон във Варна. Професионални екскурзоводи ще показват на гостите забележителностите на морския град в общо 50 тура. Инициативата се провежда пети сезон, като досега обиколките из Варна са били по 30 на година.

БНТ2-Варна
от БНТ2-Варна
11:00, 09.05.2018
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

Обиколките за чужденци започват на 12 май и ще продължат до 30 септември. Ще се провеждат всяка седмица във вторник, сряда, петък и събота.

Тихомир Патарински, Туристически инфомационен център – Варна: “Тръгват от Туристическия център през пешеходната зона, стигат до пристанището, през Морската градина се връщат и спират до Археологическия музей”.

Обиколките продължават 2 часа и половина. През това време екскурзоводът разказва на гостите за архитектурата и историята на местата, през които минават.

Тихомир Патарински, Туристически инфомационен център – Варна: “Правим и три тура за българи, първият беше в събота и дойдоха общо 56 души на този тур. Избрали сме празнични дни, следващата дата е 15 август – Деня на Варна, и третият тур за българи ще е на 6 септември”.

От Туристическия информационен център организират специална игра за чуждите туристи в Инстаграм.

Тихомир Патарински, Туристически инфомационен център – Варна: “Идеята е да набележим знакови за Варна места, да им кажем, че може да се снимат там и да споделят снимките през нашия профил. Който събере повече харесвания, бихме осигурили символична награда”.

Така чрез профилите на туристите, които са били във Варна, тя ще се рекламира по света.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Глобиха ресторант в центъра на Пловдив след зрителски сигнал до БНТ
Глобиха ресторант в центъра на Пловдив след зрителски сигнал до БНТ
Хиляди левове загуби търпи община Русе от вандалски прояви
Хиляди левове загуби търпи община Русе от вандалски прояви