НОВИНИ

Повече от 600 000 руски туристи са били на море в България миналото лято

Повече от 600 000 руски туристи са посетили българското Черноморие миналото лято. Това е посочил посланикът на Руската федерация у нас Анатолий Макаров по време на среща с кмета на Бургас Димитър Николов. За срещата съобщиха от пресслужбата на Община Бургас.

повече 600 000 руски туристи били море българия миналото лято
bnt avatar logo
от БНТ
11:31, 21.03.2017
Чете се за: 00:24 мин.
У нас

Според руския дипломат регионът има огромен потенциал за развитие и на алтернативен туризъм - религиозен, исторически, екологичен. Очакванията са за запазване на тенденцията към увеличение на руски туристи у нас, като паралелно нараства броят на руските граждани, закупили имоти в Бургаска област, е заявил Макаров, цитиран в съобщението.

Посланикът и кметът са обсъдили възможността за установяване на нови транспортни връзки, които да стимулират туризма и икономическите взаимоотношения между Русия и Бургаски регион.

По-рано в Бургас са се срещнали представители на деловите кръгове от двете държави. Обсъдени са били възможностите за динамизиране на експорта на традиционни български продукти. Коментирани са били също бюрократичните препятствия, който среща бизнесът, имало е и конкретни предложения за улесняване на процедурите.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Престъпна немърливост
Престъпна немърливост
Дигитален център ще представя културно-историческото наследство на Пловдив
Дигитален център ще представя културно-историческото наследство на Пловдив