НОВИНИ

Повече от десет са освободените служители на МРРБ

Повече от десет са освободените служители на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, каза министър Николай Нанков пред журналисти в отговор на въпрос.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
10:31, 18.09.2017
Чете се за: 00:25 мин.
У нас
повече десет освободените служители мррб

Ние не правим уволнения заради самите уволнения по някакъв субективен принцип, заяви Нанков. По думите му има служители, които по никакъв начин не доказват, че мястото им е в министерството. Някои от тях са освободени, на други е прекратено служебното правоотношение по взаимно съгласие, има и случаи, докладвани на компетентните органи със съмнения в практики, които не подхождат на държавни служители, уточни Николай Нанков.

Голяма част от освободените са назначени по време на служебния кабинет, но това не е реваншизъм или чистка, допълни министърът. По думите на Николай Нанков уволненията са на базата на констатации на доклади на вътрешния одит, на инспектората, които са доказали нездравословни практики. Той отказа да даде примери за такива практики и допълни, че някои от тях и към момента се разследват от компетентните органи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протест на „Да, България“ срещу посещението на руския главен прокурор
Протест на „Да, България“ срещу посещението на руския главен прокурор
Читалище „Братство“ в Кюстендил набира доброволци
Читалище „Братство“ в Кюстендил набира доброволци