Малко преди шест чеса кола на Българското национално радио докара в Държавната агенция Национална сигурност генералния директор на радиото Светослав Костов и подалия оставка директор на "Хоризонт" Николай Кръстев.

Повече от два часа продължи разпита на генералния директор на Българското национално радио Станислав Костов и на подалия оставка директор на програма "Хоризонт" Николай Кръстев. Причина да бъдат извикани в държавната агенция е спирането на излъчването на "Хоризонт" по-рано днес за няколко часа.

Националното радио е стратегически обект, важен за националната сигурност. Заради временното спиране на програма "Хоризонт" беше възложена проверка от главния прокурор Сотир Цацаров. Проверка освен ДАНС ще направят от Съвета за електронни медии и Комисията за регулиране на съобщенията.

След разпита двамата директори не спряха за коментар пред "По света и у нас". Все още не е ясно дали оставката на Николай Кръстев ще бъде приета.
И.д. директорът на "Хоризонт" подаде оставка след протест пред БНР

И.д. директорът на "Хоризонт" подаде оставка след протест пред БНР

Изпълняващият длъжността директор на програма "Хоризонт" Николай Кръстев подаде оставка след скандала със свалянето от ефир и отстраняването от ресор...