Заложени са средства и за реализирането на други два важни проекта - купуване на бронирана машина за пехотата и нови патрулни кораби за флота. До 6 декември трите фирми, които кандидатстват за построяването им, трябва да изпратят офертите си.

Контраадмирал Кирил Михайлов, командир на Военноморските сили: Веднага, след като бъдат получени новите оферти, ще започне работа комисията, която януари месец трябва да излезе с предложение до министъра за кандидат за строителството на новите кораби.

За да се гарантира безопасността на корабоплаването в морското ни пространство и провеждането на противоминни операции, държавата ще закупи два кораба втора употреба - тип минен ловец. Те ще бъдат базирани във Варна.

Вицеадмирал Емил Ефтимов, заместник-началник на отбраната: Корабите, които вземаме от Холандия са след частична модернизация, с някои по-модернизирани способности. Надявам се това да бъде една полезна крачка.

В бюджета за отбрана за следващата година ще има повече средствата и за капиталови разходи, което ще даде възможност за поддръжка на съществуващата техника, каза още вицеадмирал Ефтимов.