НОВИНИ

Повече практически занятия на море ще имат военните моряци през годината

Двойно повече практически занятия на море ще имат военните моряци тази година. Това заяви командирът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов при откриването на учебната година в Пункта за базиране във Варна.

bnt avatar logo
от Петър Дойкински
16:40, 07.01.2020
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Занятията в открито море ще подготвят по-добре екипажите на военния ни флот и ще дадат възможност на матросите да приложат наученото в реални условия.

Контраадмирал Кирил Михайлов, командир на Военноморските сили: Ние трябва да сме готови да изпълняваме своите задачи във всякакви метеорологични условия, по всяко време. Така е и с по-големите учения, което ще даде наистина възможност на екипажите да живеят на корабите, да работят и в тъмната част на денонощието.

До няколко години ще бъде възстановено и подводното плаване в България. За нуждите на военния ни флот ще бъдат купени две подводници.

Контраадмирал Кирил Михайлов: Най-вероятно това ще са кораби втора ръка, тъй като те не се продават на пазара и ще е един предмет на по-дълги разговори с вероятните възможни страни, които имат такива съдове и са готови да ги продадат.

До 25 януари междуведомствена работна група, която разглежда офертите за изграждането на двата патрулни кораба за Военноморските сили, трябва да направи предложение до министъра на отбраната с коя от фирмите да започнат преговори за подписване на договор.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
НАП дава възможност на онлайн магазините да не издават касов бон
НАП дава възможност на онлайн магазините да не издават касов бон
Започна умъртвяването на прасета в село Никола Козлево
Започна умъртвяването на прасета в село Никола Козлево