НОВИНИ

Повече средства за междублокови пространства и ремонт на улици в София през 2017

Над 8 милиона лева ще бъдат инвестирани през следващата година за обновяване на междублоковите пространства в София, което е двойно повече в сравнение с изминалата 2016-а. Това предвижда проектобюджетът на Столичната община за 2017-а година, който беше представен днес от кмета на София Йорданка Фандъкова и заместник-кмета по финанси Дончо Барбалов в Правец. От общата сума, която е заложена за следващата година - над 1,2 милиарда се предвиждат 34,7 милиона лева за ремонт на уличната мрежа в София. Какви са другите приоритети на Общината през следващата година - вижте в репортажа на Яна Тодорова.

Яна Тодорова
от Яна Тодорова
20:15, 19.12.2016
Чете се за: 00:57 мин.
У нас

През следващата година ще продължи изграждането на още 5 метростанции по третия лъч на метрото. С част от предвидените средства за следващата година ще бъдат реконструирани бул. "Дондуков" и улица "Граф Игнатиев".

Йорданка Фандъкова - кмет на София
"Ще започнем с цялостна подмяна на ВиК инфраструктурата. Знаете, там канализацията е на много десетилетия и не можем да си позволим да обновим изцяло трамвайните релси и настилките и в същото време да оставим канализацията и водопроводната мрежа стари."

Предвиждат се още ремонти на бул. "Македения" и бул. "Цар Борис Трети", ще бъде завършен и вторият етап на ул. "Монтевидео" и разширението на бул. "Тодор Каблешков" - в участъка от бул. "Цар Борис" до бул. "Братя Бъкстон".

Дончо Барбалов - заместник-кмет по финанси към Столичната община
"При улична мрежа - тема важна за всички - текущите разходи се увеличават с половин милион - това са средствата точно за поддръжка, за ремонт на улиците, от 34,1 милиона лева на 34,7 милиона лева, като през 2012-а тази сума е 8 милиона, вече имаме значително учеличение на тази сума за поддръжка на улици.

От бюджета за следващата година са отделени и средства за изграждането на 4 нови детски градини в София.

Йорданка Фандъкова - кмет на София
"Това са преустройството на старото Боянско училище, нова сгара към ОДЗ 160 в квартал "Драгалевци", ново ОДЗ в Младост 4 и реконструкцията на ОДЗ в Красна поляна. В същото време започваме цялостната реконструкция и въвеждане на мерки за енергийна ефективност в 26 училища и детски вградини по Оперативна програма "Региони в растеж".

Продължават и ремонтите около НДК, в Западния парк и в Зоологическата градина. През следващата 2017-а ще се изградят и нови 50 км. велоалеи в София. Бюджетът ще бъде внесен за обсъждане в Столичния общински съвет на 9 януари.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Резултатите от проверката на прокуратурата не са изненада за жителите на Хитрино
Резултатите от проверката на прокуратурата не са изненада за жителите на Хитрино
Рибари от цялото Черноморие излязоха на протест в Бургас срещу ИАРА
Рибари от цялото Черноморие излязоха на протест в Бургас срещу ИАРА