НОВИНИ

Повече туристи отчитат в Сандански

В Сандански хотелиерите отчитат ръст на туристите. 10 % повече са хората, които са посетили курорта тази година в сравнение с миналата.

bnt avatar logo
от Йорданка Бакалска,
09:21, 19.11.2016
Чете се за: 00:57 мин.
У нас

До преди 2-3 години Сандански бе известен като дестинация, предпочитана предимно от гръцки туристи, сега обаче около 80% от туристите в града са българи, отчитат собственици на хотелски комплекси. Туристите се насочват предимно към хотели, в които се предлагат СПА процедури с минерална вода.

Нощувка със закуска в 4-звезден хотел в Сандански за двама души струва около 120 лева, а ако престоят е за 2 или 3 дни, се ползва отстъпка в цената с около 10-20%. От туристическия бранш отчитат, че и престоят на гостите в хотелските комплекси се увеличава. Ако до миналата година най-предпочитани са били почивките за 2-3 дни, сега много от туристите правят резервации за 4-5 дни. Според хотелиери, повече туристи през последната година в Сандански има, защото въздухът е чист, с най-ниско съдържание на алергени в цяла България, зимата е мека, а минералната вода изключително лековита.

Хотелиерите не са изненадани, че броят на туристите, които избират Сандански за почивката се увеличава, защото курортът предлага отлични условия през всички сезони на годината.

Георги Митрев - мениджър на хотел: "Сандански може да бъде наречен СПА столицата на България. Имаме доста горещи минерални извори в региона и именно това го прави толкова търсен като дестинация, защото основните туристи, които идват при нас търсят точно СПА почивка и релакс".

Минералната вода в курорта е слабо минерализирана и с добри питейни качества.

д-р Лилия Бакалова: "Това я прави подходяща за инхалационно лечение, питейно водолечение и за водолечение чрез минерални бани и термален басейн. С оборудването на съвременните медицински центрове и СПА хотели се дава възможност за провеждането на най-различни балнео и физиотерапевтични процедури и медикал СПА процедури.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Симулатор на НАСА разкрива у нас тайните на Червената планета
Симулатор на НАСА разкрива у нас тайните на Червената планета
Пчелари от Варна недоволстват срещу разпределението на субсидиите
Пчелари от Варна недоволстват срещу разпределението на субсидиите