НОВИНИ

Повече туристи се очакват у нас за Великден

С 22% повече туристи се очаква да има у нас за Великден в сравнение с миналата година. Това заяви служебният министър на туризма Стела Балтова във Велико Търново на откриването на 14-тото издание на международното изложение „Културен туризъм".

bnt avatar logo
от БНТ
14:42, 06.04.2017
Чете се за: 00:24 мин.
У нас

Балтова подчерта, че туристите, които очакваме са основно от Германия, Великобритания, Италия и Португалия и допълни, че резервациите за летния сезон вече са започнали. Прогнозата на министерството на туризма е, че тази година ръстът на туристите по морските курорти ще бъде над 10%.

Взети са вече мерки и за сигурността по плажовете. Не на последно място, Балтова заяви, че единната система за туристическа информация, за която е обявена обществена поръчка, ще бъде най-добрият инструмент за туристическия бизнес на България.

Стела Балтова - министър на туризма: Тя наистина е много важна, защото ще свърже няколко регистъра. Първо ще свърже регистъра на министерството на туризма, след това ще свърже хотелите. Другият регистър ще бъде с агенцията за приходите, също така с МВР и общините.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
АПИ спря търга за тунел Железница на магистрала Струма
АПИ спря търга за тунел "Железница" на магистрала "Струма"
​Почина голямата българска балерина Пенка Енчева
​Почина голямата българска балерина Пенка Енчева