Разложкото село Елешница привлича все повече туристи заради лековитите минерални извори и възможностите за планински и развлекателен туризъм. За почитателите на екстремните спортове в селото се организрат преходи с мотори по горски трасетата в планина Родопи. През лятото и минералният басейн в планинското село се оказва предпочитан за плаж от много хора, които почиват в близките курорти Банско, Добринище и Баня, заради по-ниските такси за вход.

Елешница, Разлог

Заради близостта на планинското село до курортите Банско и Разлог много български и чуждестранни туристи посещават Елешница. За да привличат повече туристи, местните хора създават къщи за гости, където предлагат традиционни ястия.

Сашо Мицин, кмет на село Елешница:
“Туризмът както в целия регион, така и в Елешница се забелязва ръст на туристопотока особено в летния сезон, което е благоприятно за селото. Къщите за гости в момента набират скорост като строеж и утвърждаване. В момента има 5 къщи за гости и един хотел. Може би във времето и в близко бъдеще ще има още три.”

В района има четири минерални извора, които местните хора, а и много туристи ползват, защото водата помага за лечението на травматични увреждания на костната система. В селото има и минерален басейн, в който температурата на водата е 36 градуса. Посетителите са много особено през почивните дни.

Георги Аршинков: “Цената е добра. Тука е сравнително по- евтино спрямо Добринище, Баня.”
Александър Сирлещов: “Близко е до Банско и е по-достъпно. Водата е навсякъде, няма хотели. Ходехме в Баня и Разлог, там е по 10 лева на човек по 5 лева за дете.”

За безопасността на децата и възрастните хора, докато са във водата, се грижат двама спасители. Минералният басейн ще работи до септември, а цените за вход няма да бъдат променяни.