НОВИНИ

Повече туристите през летния сезон

Министерството на туризма отчита повече туристите през летния сезон спрямо ранните записвания, които към момента вървят с доста голям ръст в сравнение с основните пазари на България - това заяви в Карлово министъра на туризма Николина Ангелкова, която бе на работно посещение. За първи път за летище Бургас има заявени чартърни полети на туристи от Франция.

повече туристите летния сезон
bnt avatar logo
от БНТ
18:51, 08.04.2016
Чете се за: 00:25 мин.
У нас

Министър Анегелкова каза, че очаквания ръст на туристите от Германия е средно около 25 на сто, а от Русия около 30 %. Според ранните записвания на големите туроператори се отчита устойчивост на пазара в Румъния.

100 % се очаква да бъде ръстът на туристите от Полша. За първи път от шест години насам има заявени чартърни полети за летището в Бургас от Франция

Николина Ангелкова - министър на туризма: Ние за шест години бяхме изгубили французите, за първи път това лято имаме заявени и планирани чартъри от Франция и около 106 % ръст на туристите, което в цифри е около 190 000 французи към момента записани и целта на министерството е, тези туристи които в момента посрещнем те да се върнат и да станат устойчиво величина а не да разчитаме на различни процеси.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Подлез се превърна в сметище
Подлез се превърна в сметище
Другите новини
Другите новини