НОВИНИ

​Повече въоръжени полицаи по улиците на Лондон

Повече въоръжени полицаи ще има вече по улиците на Лондон. Властите изпращат още 600 души да патрулират. Целта на мярката е да даде повече увереност на лондончани след атентатите във Франция и Германия.

bnt avatar logo
от БНТ
18:45, 03.08.2016
Чете се за: 00:42 мин.
По света

По традиция мнозинството от лондонските полицаи не носят огнестрелно оръжие. С новите попълнения въоръжените полицаи в Лондон ще станат 2800. Допълнителните въоръжени полицаи ще бъдат униформени, ще действат пеша или с автомобили и по цялата територия на столицата, разбира се и покрай туристическите забележителности на града. Няма специална разузнавателна информация за предстоящо нападение в Лондон, мярката се предприема в отговор на събитията, които разтърсиха европа през последните месеци, обсяниха лондонските власти.

комисар Бърнард Хоугън-Хоу, началник на лондонската полиция: Станахме свидетели на нападения в Германия, Белгия, Франция. Би било глупаво да пренебрегнем това, важно е в отговор да разположим полицаи с оръжие навън, за да могат да отговорят при нужда.
Садик Хан, кмет на Лондон: Степента на заплаха не е променена, но ние се взехме урок от Европа, от Ница, Париж, Мюнхен. И предприемаме мерки не само лондончани да се чувстват по сигурни, но и лошите да разбелат, че нашата полиция и служби за сигурност ще направят всичко по силите си да ни опазят невредими.

Лондон преживя своя терористичен кошмар през юли 2005-та, с нападението на четирима ислямисти срещу метрото и автобус. Жертвите бяха 52. Оттогава са осуетени и разкрити множество заговори, но след събитията в Европа, по думите на началника на лондонската полиция, заплахата изглежда все по-близка.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Русе изоставени частни имоти стават сметища
В Русе изоставени частни имоти стават сметища
Генералният секретар на Съвета на Европа изказа подкрепа за Турция
Генералният секретар на Съвета на Европа изказа подкрепа за Турция