Бях избрана за заместник министър-председател на Република България, един отговорен пост, който изисква продължаване на започнатото по отношение линията на управленската програма на правителството, а също така повишаване доходите на населението - това са мои приоритети, към които ще се стремя. Това заяви пред журналисти новият вицепремиер Марияна Николова след избора ѝ от Народното събрание.

Работата ми като вицепремиер ще бъде насочена към конкретното изпълнение на програмата на правителството и на приоритетите в коалиционното споразумение, посочи Николова. "Ресорът на отговорност на досегашния вицепремиер беше много отговорен, това са много министерства, държавни агенции. Аз не зная дали той ще бъде потвърден или изменен, това е прерогатив на министър-председателя да реши", каза Николова. Тя посочи, че теми от значение за нея са здравеопазването и децата. Интерес за мен представляват и децата, те са нашето злато, коментира тя.

© БТА
НС избра Марияна Николова за вицепремиер на мястото на Валери Симеонов

НС избра Марияна Николова за вицепремиер на мястото на Валери Симеонов

Със 116 гласа "за" /ГЕРБ, Обединени патриоти, "Воля" и двама независими/, против - 62, без нито един "въздържал се" мнозинството в парламента освободи...