НОВИНИ

Повишение ли е ресорът за България - коментар на Андрей Новаков и Петър Витанов

"Повишение" или "понижение" е ресорът на Мария Габиел в състава на следващата Европейска комисия?Темата коментираха депутатът от ЕНП Андрей Новаков и Петър Витанов от Групата на социалистите и демократите в ЕП. С тях разговаря кореспондентът ни в Брюксел Десислава Апостолова.

bnt avatar logo
от БНТ
08:27, 11.09.2019
Чете се за: 00:24 мин.
По света

Според Андрей Новаков е жалко, че въобще има такъв дебат. Това обаче е разбираемо, тъй като е можело представянето на ресорите да бъде далеч по-добро, а самите имена на ресорите са объркващи, особено за широката публика.

По думите му Мария Габриел получава двойно по-голям ресор от досегашния, и по отношение на средствата, и по отношение на отговорността. Той изрази увереност, че Мария Габриел ще се справи с работата в ресора.

Петър Витанов каза, че високите очаквания към ресора са били породени от премиера Бойко Борисов, който е отхвърлил "Земеделие" и върховен комисар за външна политика като възможни. Сегашният ресор е значим, тук е програмата "Еразъм+", тук е културното наследство, тук е програмата "Хоризонт 2020", каза Витанов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Близо 500 000 домакинства са без ток в Япония
Близо 500 000 домакинства са без ток в Япония
Пчелари във Варненско готвят протест
Пчелари във Варненско готвят протест