Авария на една от мотрисите в столичното метро предизвика хаос и притеснения сред пътниците в час пик. До 20:30 часа най-късно се очаква повредата да бъде отстранена, предаде репортерът на "По света и у нас" Николай Минков. Работни екипи се опитват да отстранят авариралата мотриса извън коловоза.

Метрото в София спря малко преди 18 часа. Една от мотрисите аварира в участъка между метростанциите "Софийски университет" и "Сердика". Очевидци, които са пътували в злополучната мотриса разказват, че първо са видели искри, след което е преминала електроволтова дъга и подземната железница е спряла на място.

От Столична община съобщиха, че в момента няма пътници в метрото, всички са изведени без проблеми на повърхността.

Тази авария, обаче предизвика хаос в подземната железница. Движението в двете посоки между "Сердика" и "Софийския университет" е спряно.


Ето какво споделиха пътниците малко след аварията:

БНТ: Обясниха ли ви какво се случва с метрото?

Жена: Не, само казаха, влаковете се движат със закъснение, но не уточниха с колко време.

БНТ: Вие колко чакахте?

Жена: Чаках около 20 минути и тръгнах за автобуса.

БНТ: Какво се случи?

Мъж: Нищо не казват и това е глупаво.

Мъж: Не, нищо не казаха. По технически причини само. Само това казаха по уредбата.

Момиче: Искам да кажа, че горе се продават билети, но не се извършва услуга. когато искаме да ни върнат парите за това, което сме купили билет. Не може. Да сме отидели на Борис еди кой си номер.

БНТ: Какво и обясниха?

Жена: Ами обясняват - нищо не казват, купуваме си билет.

Хаос в софийското метро

Хаос в софийското метро

Технически проблем между спирките на Софийския университет и Сердика блокира десетки хора в метрото, съобщи репортерът на "По света и у нас" Тихомир И...