НОВИНИ

Tрамвайна релса се счупи на булевард “Княз Александър Дондуков”

Трамвайна релса се счупи на булевард „Дондуков“ в София днес следобед, сигнализираха зрители на БНТ. Пътниците са били свалени от трамвая, за да бъде отстранена повредата.

bnt avatar logo
от БНТ
18:03, 30.05.2017 (извънредно)
Чете се за: 00:49 мин.
У нас

Инцидентът се случва около 15:30 часа на кръстовището на булевард „Княз Александър Дондуков“ с улица “ Георги Раковски“. При минаването на един от трамваите по улицата, релсата под него се е счупила. Превозното средство спряло и пътниците слезли.

Дарина работи в шивашко ателие точно до мястото на аварията.

Дарина
"Трамваят мина, след трамвая изскочи релсата и изведнъж, гуми, там уплътнения се разхвърчаха."
Валентина
"Доколкото видях, релсата само беше вдигната нагоре. То се и очакваше, защото пътят не е в най-доброто състояние."

При инцидента няма пострадали. Докато работници заваряваха релсите на "Дондуков", движението по булеварда не беше спряно. От Столичния автотранспорт обясниха, че причина за аварията е рязкото затопляне на времето.

Инж. Пламен Кончарски - „Столичен електротранспорт“ ЕАД
"Вследствие на повишените температури и рязкото повишение на температурите се получава едно удължаване на релсите, което в местата, където не са съвсем добре закрепени, се получава деформация на релсовия път и се спира трамвайното движение. Единствено в желанието си да пуснем движението по-бързо, се получи така, че в момента, в който трябваше да се срежат релсите, не са извадили предпазните огради и предпазните конуси."

От „Столичен електротранспорт“ обясниха, че при подобни инциденти няма опасност за пътниците в трамвая и участниците в движението, а ватманите са предупредени и се движат с повишено внимание заради високите температури. Утре в Министерството на културата на обществено обсъждане за предстоящия ремонт на булевард „Дондуков“ ще стане ясно каква ще е настилката около трамвайното трасе, което ще бъде подменено изцяло.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Съдът: Резултатът от референдума, иницииран от Слави Трифонов, не е задължителен
Съдът: Резултатът от референдума, иницииран от Слави Трифонов, не е задължителен
Колко трудно е да дариш кръв в днешно време?
Колко трудно е да дариш кръв в днешно време?