НОВИНИ

Няма опасност за хората и къщите при пожара в бургаското село Изворище

Пожари се разраснаха днес на няколко места в страната. Вече няколко часа не може да бъде овладян огънят, обхванал къща в тетевенското село Гложене. Според съседи пожарът е предизвикан от взрив на газова бутилка. От прокуратурата в Ловеч съобщиха, че е загинала жена. Изяснява се дали в къщата не е имало още хора. Подробности очаквайте в централната емисия.

bnt avatar logo
от БНТ
18:20, 02.08.2017
Чете се за: 00:39 мин.
У нас

На обяд пламна тревиста местност близо до бургаското село Изворище. Заради силния вятър, огъня приближи вилната зона и обхвана няколко изоставени дървени бараки. Следобяд огънят се прехвърли и към вилната зона на бургаския квартал "Банево".

Няма опасност за хората и за къщите, съобщи нашият кореспондент Веселин Григоров. Пламъкът е доста силен. В момента полицията е блокирала пътя Банево - Изворище , който е напълно затворен. Полицаите отклоняват по обходни маршрути. Днес те задържаха и един човек, който не желаеше да напусне постройката с желание да защити имотни вещи. Връщат всички, които биха искали да отидат. Част от вилите,които са изгорели, са или необитаеми, или хората са в Бургас в момента. 7 пожарни и няколко водоноски се борят с пожарите. Надеждите е вятърът да обърне посоката си.

- Донка Ралева, притежател на имот: Искаме да отидем да си освободим кучето. Жал ни е за него.

- Милен Петров - пожарът възникна от този край - Имам вила с градина. Миналата година изгоря и тази е тръгнала натам.

Една пластмасова оранжерия е изгоряла освен пет постройки във вилната зона на Изворище. Надеждите са пожарът скоро да бъде потушен.




Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
От нашия пратеник: Македонци приветстваха съвместното честване
От нашия пратеник: Македонци приветстваха съвместното честване
„Търсят се работещи българи“
„Търсят се работещи българи“