НОВИНИ

Пожарът в района на Елин Пелин беше локализиран

Пожар избухна днес в района на Елин Пелин. За него ни сигнализираха зрители на "По света и у нас". От МВР съобщиха, че в ранния следобед на мястото са започнали да горят сухи треви и храсти. Екипи на пожарната вече са локализирали пожара. Към този момент няма застрашени хора и сгради, макар че огънят доближи общинския приют за животни.

Благой Цицелков
от Благой Цицелков Д. Миткова
19:46, 01.04.2017
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Пламъците се разгоряли между селата Долни Богров, Мусачево и Равно поле около два следобед. Там е и огнището на пожара. Първо на място идва един екип на пожарната, около пет следобед към него се присъединиха още два. Повече от два часа екипи на пожарната се опитваха да локализират пожара край Елин Пелин, тъй като той застрашително наближи приюта за животни на Еко Равновесие.

Борислав Велчев следи за охраната на всички над 500 бездомни кучета в приюта. Наложило му се да подаде на два пъти сигнал на 112.

Борислав Велчев, очевидец на пожара:"Викам, абе момчета какво става - те ми казват ние го загасихме. Ето колко е загасен. Ама е го, то се възпали пак, вятъра го раздухва и то се запалва."

Около 18:00 часа пожарът беше ограничен от всички страни. Няма застрашени хора и сгради. Продължават усилията за изгасяване на огъня.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Жертвите на наводненията в Австралия са поне четири
Жертвите на наводненията в Австралия са поне четири
Нови еко такси за автомобилите във Великобритания
Нови еко такси за автомобилите във Великобритания