За инцидента в социалните мрежи сигнализира доброволецът Лидия Стайкова. Тя публикува и любителски кадри от пожара. Пламъците тръгнали малко преди полунощ в хале номер 11. Огънят започнал от столовата и обхванал съседно спално помещение. На място се отзовал един екип огнеборци, които потушили пламъците. Изгоряли предимно мебели. Повредени са 6 маси, 50 матрака, 11 двуетажни легла.

Харманли

Причините за пожара все още се уточняват. Най-вероятно огънят е тръгнал след късо съединение в ел. инсталацията. В халето живеят несемейни мъже от афганистански произход. Заради огъня са евакуирани всички 500 бежанци, които са се намирали в сградата. Те са настанени в други помещения в лагера. Пострадали няма. На този етап няма данни за умишлен палеж.

Нина Николова, говорител на ОД на МВР-Хасково: Тази нощ малко преди полунощ е получен сигнал за пожар в хале в РПЦ Харманли. Веднага на място са пристигнали огнеборци, според които най-вероятната причина е късо съединение в ел.инсталацията на халето, където са били настанени чуждите граждани. Огънят е потушен час и половина по-късно, но все още помещението е било задимено поради тлеещи изкуствени материали, което е наложило и преместване в друго помещение. Няма пострадали лица и в момента работят за установяване на причината.