Пожар избухна в късния следобед във варненското село Каменар. Гасенето му продължава и в момента. Запилили са се сухи треви, но огънят бързо се разрастнал, пламъците са обхванали и близката гора. До този момент няма информация за пострадали хора. Електрозахранването в района е прекъснато, за да се предотвратят други инциденти.

Каменар, Поморие

Сигналът е подаден около 16:15. Противопожарните екипи веднага са тръгнали към селото. Пламъците бързо са се разпространили заради вятъра, който се засили в следобедните часове. Това е наложило в гасенето да се включат всички дежурни огнеборци от Варна, както и техни колеги, които не са на смяна. В селото са изпратени 8 противопожарни автомобила.

Огънят, който е стигнал до гората, е засегнал и намиращи се наблизо постройки. Разнеслият се на километри гъст дим се усети и във Варна.

Светослав Райков - кмет на село Каменар: В момента обстановката е много зле, много силен вятър има и хората се опитват да помагат, колкото може.
От полицията във Варна съобщиха, че едновременно с пожара в Каменар са горели и горски масиви в още три общини – Вълчи дол, Провадия и Долни чифлик.