НОВИНИ

Пожар изпепели част от исторически пазар в стария град на Дамаск

Пожар превърна в пепел повече от десет магазинчета на един от историческите пазари в Дамаск - един от най-старите градове в Близкия изток, предаде Франс прес, позовавайки се на сирийската служба за гражданска защита.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
23:28, 23.04.2016
Чете се за: 00:29 мин.
По света
пожар изпепели част исторически пазар стария град дамаск

Собственикът на магазина, от което тръгнал пожара, е в болница с тежки изгаряния по главата и ръцете, които получил, докато се опитвал да спаси стоката си.

Огънят е засегнал пазара Асруние, който се намира до известния арабски паза Хамидие, вписан в световното културно-историческо наследства от ЮНЕСКО, в стария град на столицата на Сирия.

Преди пожарът да бъде ограничен, над стария град се издигаше колона гъст черен пушек. Десетки магазинчета и складове са пострадали в различна степен.

;

Причината за инцидента е късо съединение. Той е пламнал към 6 часа сутринта в един от магазините, след което обхванал и други, каза ръководителят на Гражданска защита в Дамаск генерал Джихад Муса.

Полицейски кордон опасва прочутия сук Хамидие, за да се даде възможност на пожарникарите да работят. Старият град на Дамаск засега е пощаден от разрушенията на войната, която бушува в Сирия от 2011 г.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Клонинги на Шекспир в родния му град (СНИМКИ)
"Клонинги" на Шекспир в родния му град (СНИМКИ)
ЕС ще отпусне 1 милиард евро за подобряване на живота на сирийските бежанци
ЕС ще отпусне 1 милиард евро за подобряване на живота на сирийските бежанци