НОВИНИ

Пожар изпепели покривите на две стогодишни къщи близнаци в Смолян

Пожар изпепели покривите на две стогодишни къщи близнаци в Смолян. Пострадали хора няма, нанесени са обаче сериозни материални щети. Собствениците ще бъдат настатанени при роднини, защото къщите в момента са необитаеми, а общината няма резервни жилища за подобни случаи.

bnt avatar logo
от Величка Петкова
17:05, 13.04.2018
Чете се за: 00:38 мин.
У нас

Пожарът в къщата на семейство Диневи е пламнал през нощта. Първоначално се запалил коминът.

Радосвета Динева: И по едно време погледнах отгоре, където е кюнецът, покривът е целият жълт, все едно факла си запалил, гори. Тогава излезнах отвънка, погледнах комина, имаше пушек, искри имаше, пламъчета. Звъннах веднага на пожарната, дойдоха хората и до три часа гасиха.

Малко по-късно обаче огънят се разгорял отново - този път неспасяемо.

Георги Бакалов: Запали са оттатък комина и оттам вече за нула време целият покрив тръгна.

Пожарът беше потушен по обяд. От пожарната тепърва ще изясняват конкретната причина.А след първоначалния оглед щетите са големи.

Васил Вълчев - началник РСПАБ-Смолян: Покривът, една част е унищожена другата част, подпокривната конструкция също е развалена, не е срутена, но е развалена за момента, прегоряли са гредите и така просто целия покрив ще трябва да се демонтира и да се изгради наново.

Собственикът на едната къща няма застраховка при пожар. Другата пък е купена с банков заем и ипотека. Хората сега се чудят откъде ще намерят средства, за да възстановят домовете си.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Съветът за Сигурност към ООН обсъжда сирийската криза
Съветът за Сигурност към ООН обсъжда сирийската криза
ДРУГИТЕ новини: Квадратът премиерно
ДРУГИТЕ новини: Квадратът премиерно