НОВИНИ

Пожар изпепели постройки в рибарско селище край Златни пясъци

Голям пожар имаше тази нощ в рибарското селище „Френклиман" край курорта Златни пясъци. Няма пострадали, но напълно са унищожени две постройки. През ноември миналата година на същото място при пожар напълно изгоряха 15 бараки и хижи, а през февруари тази година бяха изпепелени още две постройки от селището.

bnt avatar logo
от Петър Дойкински
12:15, 22.04.2017
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

Пожарът избухнал около 22:30 вечерта и бързо обхванал двете постройки. В овладяването на огъня се включили три пожарни автомобила, които с часове гасили пожара.

Данко Недялков, председател на лодкостоянка "Френклиман": Участвахме, но с маркучи не става. Добре, че дойдоха те. Късметът е, че дойдоха за 10 минути и потушиха, иначе трябваше всички тези бараки да изгорят.

От варненската полиция съобщиха, че по случая е образувана проверка, причините за пожара тепърва ще се изясняват. Рибарите обаче за пореден път имат съмнения за умишлен палеж.

Пенчо Иванов, член на лодкостоянка "Френклиман": До ден-днешен всички провеждат някаква разследване, включително и прокуратура и в момента няма едно становище, а се дава възможност на мутри да ни палят, да ни гонят и по всякакъв начин да ни тормозят.

Вчера на обяд представители на частна фирмата, която има интерес да строи близо до селището, са заградили пътя към постройките с камъни, разказаха потърпевшите. След това рибарите сами преместили камъните, за да имат достъп до бунгалата.

Пенчо Иванов, член на лодкостоянка "Френклиман": Този път преграден, пожарните не могат да стигна до тук, запалват двете бараки и цялото селище изгаря.
Данко Недялков, председател на лодкостоянка "Френклиман": Целта им е да ни изгонят всичките рибари от лодкостоянката.

Не успяхме да се свържем с фирмата - инвеститор. Потърпевшите рибари са 56 души. Те настояха институциите да им обърнат внимание, иначе са готови да протестират отново и да затворят главния път Варна - Албена.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Въвеждат електронна система за записване първокласниците в Хасково
​Въвеждат електронна система за записване първокласниците в Хасково
​Рибари на протест край Стара Загора
​Рибари на протест край Стара Загора