НОВИНИ

Пожар във варненския квартал "Победа", мъж е с изгаряне на ръката

Пожар евакуира жителите на цял вход в блок 2 във варненския квартал "Победа". При инцидента няма пострадали. 41-годишен мъж обаче е с изгаряне на едната ръка и е настанен в болница. Огънят е потушен, щетите тепърва ще се изясняват.

bnt avatar logo
от ​Петър Дойкински
19:41, 29.01.2016
Чете се за: 00:46 мин.
У нас

Предполага се, газова бутилка е избухнала в апартамент на втория етаж. Пламъците бързо се разрастнали, а димът засегна почти всички жилища във входа. Хората, попаднали в огнената клопка, бяха евакуирани от пристигналите на място огнеборци.

Пламакът толкова е голям, че колкото е ширината на прозореца и на спалнята горе. И пушек имаше, черен, мръсен, страшма картинка беше.

Тихомир Тотев, директор на РД „Пожарна безопасност и защита на населението" - Варна: "По първоначални данни пожарът е тръгнал от втория етаж. Бързо е задимил цялото стълбище и в капан са се оказали четирима възрастни и две деца."

През последните дни такива инциденти не са рядкост, сподели шефът на варненската пожарна. Според него, в 90 процента от случаите са причинени от отоплителни уреди, оставени без надзор.

Тихомир Тотев, директор на РД „Пожарна безопасност и защита на населението" - Варна: "Да бъдат по-внимателни, да не остават отоплителни уреди без наблюдение. Когато излизат, да проверяват и да си изключват всичко."

Небрежност причини и големия пожар във вила в местността „Ален мак" край Варна по-рано през деня. Пламна покривът на 3-етажна къща, чийто стопанин запалил котела на парното и седнал да играе на компютъра. Сигнал на телефон 112 е подала съседка, която видяла пламъците. Четири пожарни автомобила потушаваха огнената стихия. И при този пожар няма пострадали, изгорял е само част от покрива.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Автомобил изгоря в движение в Пловдив
Автомобил изгоря в движение в Пловдив
162 години от рождението на Стефан Стамболов
162 години от рождението на Стефан Стамболов