Пожар избухна тази нощ в депото за отпадъци край пловдивското село Шишманци. Огънят е локализиран и не се разраства, но тлее в дълбочина. Няма превишаване на нормите на опасни газове. Шест екипа на пожарната ще останат да дежурят и през нощта. Кметът на село Шишманци призова хората чрез листовки да останат по домовете си при затворени прозорци. Достъпът до цялата зона около депото е забранен.

Шишманци, Раковски

Огнището на пожара е на дълбочина 7-8 метра в сектор, до който не могат да достигнат противопожарните автомобили. Това затруднява гасенето.

Димитър Бришимов, Регионална служба за пожарна безопасност-Пловдив: Характерното за тези пожари е, че те работят в дълбочина, трудно се гасят, търсят се начини да се засипва този участък и дълго време ще продължи да тлее.

Шест екипа от пожарникари се борят с огъня. Превантивно се оросяват и секторите около огнището, за да се намалят емисиите от пушек.

През целия ден експерти на инспекцията по околна среда замерваха въздуха в населените места наоколо. Няма отчетено завишаване на нормите. Задушливата миризма обаче се усеща навсякъде в района.

Кметът на село Шишманци призова с листовки хората да останат по домовете си при затворени прозорци. Пожарните екипи ще останат да дежурят на сметището и през нощта.

2000 декара площ горят между три хасковски села

2000 декара площ горят между три хасковски села

Голям пожар избухна следобед до хасковското село Брягово. Огънят се простира между селата Брягово, Родопи и Любеново. Заради силния вятър стихията се...