Пожар в магазин за фойерверки предизвика серия от гърмежи в центъра на Пловдив. Според очевидци взривовете са продължили повече от 20 минути.

Пловдив

© БГНЕС

Сигналът за инцидента е подаден малко преди 19 часа. Районът веднага бе отцепен. 3 специализирани автомобила на пожарната гасиха пламъците повече от час. Магазинът се намира на бул. "Пещерско" шосе на партерния етаж на жилищна кооперация.

Хората от сградата бяха евакуирани докато акцията приключи. Освен пиротехнически изделия в магазина е имало и бутилки с хелий. Няма пострадали, само материални щети. Причините за пожара тепърва ще се изясняват.


Ивайло Тихолов: Аз си бях вкъщи, почнаха такива силни шумове да има, излязох на терасата и видях фойерверки и си казах, че не е нормално точно по това време и точно тука. Слезнах долу и видях, че магазина гори. То си беше направо като бойно поле такова.
- Чуваше се от долу... - гърмежи.
- Точно под жилищна кооперация е магазина.
- Еми то си е за притеснение, няма начин.
Тодор Гогов: То беше като на Нова година - мирише на барут, дим навсякъде.
Ивайло Тихолов: Човекът, аз го познавам, който го познава също може да потвърди, че безупречно се занимава с тия неща от много дълго време, той си е професионалист.