Пожар евакуира персонала на няколко шивашки цеха от завод "Чайка" в Пловдив. За щастие, пострадали няма, огънят беше загасен за по-малко от час.

Пловдив

Около обяд на телефон 112 е подаден сигнал че, западното крило на завод "Чайка" е обвито в гъст черен дим. Огън не се забелязвал, но миризмата затруднявала дишането.

Пожарът е избухнал в помещение под наем на втория етаж на завода, За минути се е наложило да бъдат евакуирани повече от 150 служители.

Дориана Рангелова: Ами доста задушлива миризма, при нас основно, на горе не знам.
Гергина Димитрова: Само видях, че прозорците са затъмнени и излезнах да видях какво става.
© БГНЕС

Шест екипа огнеборци с цистерни и линейка веднага са изпратени на мястото. Димът в горящото помещение бил наситен и пречел на видимостта. Оказало се и че вътрешната противопожарна инсталация не работи.

Димитър Бришимов - пожарникар: Изцяло разчитахме на външно водоснабдяване и автомобили.

Планът за евакуация в завода бил задействан изключително бързо.

Николай Беров - председател на Надзорния съвет на "Чайка" АД - Пловдив: Сега чакаме разрешение, хората ще отидат да си вземат документите, чантите и дрехите, даже излязоха без дрехи.

Искра от заваръчни дейности в склада на втория етаж е работната версия за започналото разследване. Щетите ще бъдат оценени, след като приключат огледите. Все още не е ясно и кога хората ще се върнат на работа.