Пожари в Калифорния. Най-малко 50 000 души са евакуирани, а един цял град изгоря при горски пожари, които бушуват в американския щат. Предполага се, че има и жертви, но техният брой още не е уточнен.

Хората бягат в паника. Оставят покъщнина, за да се спасят от пламъците. Един цял град в Калифорния беше евакуиран, а почти всички сгради изгоряха до основи.

По ирония на съдбата 27-хилядният град носи името Перъдайс - рай, в превод от английски. Но сега мястото се е превърнало сякаш в ад. Няма данни за жертви, но според местните власти има хора, които не могат да напуснат домовете си.

Горските пожари избухнаха в окръг Бют в Северна Калифорния, северно от Секраменто, и бързо увеличават площта си. В момента до около 80 000 декара. Евакуация е наредена за още четири селища в района.

Голям пожар бушува и в Южна Калифорния в окръг Вентура.

Марк Лоренцен, шеф на пожарната, окръг Вентура: Предизвикателството пред нас е, че предстоят силни ветрове, които ще продължат няколко дни. 400-500 пожарникари работят на място. Ще бъдат изпратени и допълнителни сили.

Пламъците завзема територии благодарение на силните ветрове и сухо време. Властите съобщават за общо 14 активни горски пожари в Калифорния. Издадено е предупреждение за нови възможни в следващите 24 часа.