НОВИНИ

Пожари в жилищни сгради в София и Пловдив

Голям пожар при минус 10 градуса остави без ток и отопление пловдивски квартал. Огънят пламнал тази вечер в жилищна сграда в квартал "Захарна фабрика". Пожарникарите са изискали от електроразпределителното дружество EVN да се спре тока в част от квартала до потушаването на пожара. В момента хората все още са без ток, а екипите се опитват да овладеят огнената стихия. Очаква се обаче, до полунощ електрозахранването да бъде възстановено.

bnt avatar logo
от екип на "По света и у нас"
21:30, 24.01.2016 (обновена)
Чете се за: 00:20 мин.
У нас
пожари жилищни сгради софия пловдив
  • Пожар избухна в стара, но обитавана сграда и в центъра на София тази вечер. Запалила се е покрива на кооперация на улица "Тимок". Причината - припламване на искра в комина. Обитателите са се отоплявали на дърва и въглища. Екип на пожарната и в момента продължава да гаси огъня. Един от собствениците на сградата предполага, че искрата е тръгнала от камина на 3-тия етаж. Обитателите на апартамента не са били в него при възникването на пожара.
  • Двама души са загинали при пожар в чепеларското село Богутево. Покривът на къщата, в която са се намирали хората, е изгорял и е паднал върху тях. Тепърва ще се изясняват причините за пожара, казаха за БНТ от пожарната в Смолян.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Антарктически дневник: Преди да хванем самолета за дома
Антарктически дневник: Преди да хванем самолета за дома
Международен фестивал на балоните с горещ въздух в Швейцария
Международен фестивал на балоните с горещ въздух в Швейцария