Борбата с невижданите пожари в Калифорния продължава. Броят на жертвите нарасва, в неизвестност са 130 души.,

Бранди е сред оцелелите от изпепеления град Парадайс.

Бранди, жител на изгорелия град Парадайс: Да вложиш живота си, за да създадеш нещо и сега го няма... И целят град.

Призивите за евакуация не са стигнали до повечето жителите на града, твърдят самите те. Сега градът на Бранди и съседите ѝ прилича повече на филмов декор. Организирана е акция по издирването на тела в опожарените райони.

© БТА

В другия край на Калифорния Крис Антъни - началник на противопожарна служба, разпределя задачите между 3 700 огнеборци и 600 пожарни коли. Хората му са овладели около 35% от пожара, но ще минат седмици преди всичко да бъде угасено.

Крис Антъни, началник на пожарна служба: Една от основните причини за пожарите е, че година след година наблюдаваме повишаване на температурите. Има директна връзка между по-високите градуси и мащабите на пожарите и разрушителното им действие.
Над четвърт милион души в Калифорния се евакуират заради горските пожари

Над четвърт милион души в Калифорния се евакуират заради горските пожари

Поне девет жертви при опустошителните горски пожари в Северна и Южна Калифорния. И холивудски звезди са сред четвърт милион души, които бягат от настъ...

Сушата в щата е сред причините за бързото разрастване на огъня. Липсата на влага е в контраст с отчетеното увеличаване на земеделската продукция през последните години. На много места в щата се появиха палаткови лагери, в които живеят останалите без дом. В което някои виждат и положителна страна.

Майкъл Робъртсън, евакуиран от района на бедствието: Добре е... Защото сега сме по-близки. И прекарваме повече време заедно.
Американският щат Калифорния остава в плен на опустошителните горски пожари

Американският щат Калифорния остава в плен на опустошителните горски пожари

Американският щат Калифорния остава в плен на опустошителните горски пожари, които вече близо седмица изпепеляват района. Броят на жертвите до момента...