НОВИНИ

Пожарната с указания за превантивни мерки заради очакваното влошаване на времето

Пуснахме указания до областните управители, кметовете на общини за предприемане на допълнителни превантивни мерки, за недопускане наводнения и застрашаване живота и здравето на хората. Това каза директорът на ГДПБЗН главен комисар Николай Николов на брифинг за актуалните данни и превантивни съвети във връзка с прогнозата за усложнена метеорологична обстановка.

bnt avatar logo
от БГНЕС
14:44, 22.06.2018
Чете се за: 00:37 мин.
У нас
пожарната указания превантивни мерки заради очакваното влошаване времето

„Колегите от НИМХ прогнозират, че динамичната метеорологична обстановка ще се запази и през следващите дни. Това наложи ние да пуснем указания до областните управители, кметовете на общини за предприемане на допълнителни превантивни мерки за недопускане наводнения и застрашаване живота и здравето на хората“, обясни Николов.

Той добави, че тези мерки са свързани най-вече с наблюдение на критични участъци на речните корита, преглед още веднъж на шахтите, на водопроводните и канализационни инсталации, мобилизиране доброволческия състав. Пуснали са указания и до структурите на МВР и по-специално до пожарните служби, с които още веднъж обръщат внимание, че трябва тяхната готовност да остане на високо ниво, така че в максимално кратък срок да се притекат на помощ, ако е необходимо. Пуснали и указания до структурите на БЧК.

На въпроса на кои райони ще обърнат по-сериозно внимание, той каза, че специално писмо е изпратено за днес до директорите на Видин, Монтана, Ловеч, Враца, където се очакват по-интензивни валежи. За утре прогнозата е за по-голямата част от страната с изключение на Добрич, Силистра, Перник, София окръг, Кюстендил и столицата, където кодът е зелен, в останалата част обявеният код е жълт.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
16 държави ще участват в срещата за миграцията в неделя
16 държави ще участват в срещата за миграцията в неделя
Вертолет провери районите, в които може да се намира избягалият затворник
Вертолет провери районите, в които може да се намира избягалият затворник