НОВИНИ

Пожарникар на годината

Началникът на Районна служба "Противопожарна безопасност и защита на населението" в Община Дългопол - главен инспектор Валентин Николов е победителят в националния конкурс "Пожарникар на годината" за 2015-а година. Под негово ръководство миналата година бяха евакуирани и спасени 135 човека от селата Величково и Цонево. Те бяха застрашени от приливни води, изпуснати от язовир Цонево, след проливните дъждове през февруари миналата година.

bnt avatar logo
от Елена Георгиева
19:29, 12.02.2016
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Огнеборците в Дългопол дълго ще помнят наводненията през февруари миналата година. Заради проливните дъждове започват да преливат язовири в района. Наводнени са 65 къщи в ниската част на Дългопол. Започват спасителни операции и евакуация на хора под ръководството на главен инспектор Валентин Николов.

"Лично за мен най-трудното беше на втори, когато трябваше да убедим хората да напуснат своите домове. Те бяха много притеснени. Една голяма част от тях им беше трудно да си оставят животинките, да си оставят къщите и просто да си вземат багажа", разказа гл. инспектор Валентин Николов - началник на Районната служба "Пожарна безопасност и защита на населението" - Дългопол.

По време на спасителните операции са евакуирани седем болни и трудноподвижни хора в Дългопол и 135 човека от селата Величково и Цонево. За професионалните си действия е номиниран за "Пожарникар на годината" и печели наградата.

"Тази награда и задължава да работя, да се усъвършенствам и да се справям все по-добре с моите задачи", заяви гл. инспектор Валентин Николов.

Той каза, че най-голямото предизвикателство и най-голямото удовлетворение за хората в неговата професия е да си свършат работата така, както трябва.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Берковица излязоха на пореден протест в защита на болницата
В Берковица излязоха на пореден протест в защита на болницата
Сирия - арабски въпрос във фокуса на ервоатлантическата Мюнхенска конференция
Сирия - арабски въпрос във фокуса на ервоатлантическата Мюнхенска конференция