НОВИНИ

Пожарникар от Септември пренесе на гръб 10 деца през коритото на пълноводна река

Снощи, групата от около десетина деца, на възраст от 7 до 10 години, изгубили пътеката за връщане. Пожарникари и полицаи от Септември им помогнали. Един от пожарникарите пренесъл на гръб всички деца през коритото на река Чепинска, съобщиха от МВР.

пожарникар септември пренесе гръб деца коритото пълноводна река
bnt avatar logo
от БНТ
10:25, 25.07.2017
8106
Чете се за: 00:36 мин.
У нас

Полицаи и пожарникари от Септември помогнаха на група от деца и придружителката им, загубили се в планината. Сигнал за случилото се е получен снощи малко след 20.30 часа.

Оказало се, че група от 10 деца на възраст между 7 и 10 години заедно с придружителката им решили да се разходят в района около септемврийското село Варвара, където гостуват за лятната ваканция. Те отишли до местността Равно боре, но на връщане се смрачило, загубили пътеката и се оказали в дере близо до р. Чепинска. Изход от там нямало, трябвало да преминат реката.

По това време, обаче реката е пълноводна и нямало как групата да премине от другата страна. Ръководителката подала сигнал на телефона за спешни повиквания 112. Незабавно бил сформиран екип от служители от противопожарния участък в Септември и полицаи от местното управление. В операцията се включили и началниците на двете звена.

Пристигайки на мястото, екипите преценили подходящ участък за превеждането на децата. Периметърът бил осветен с прожектори и обезопасен с въжета.

Един от служителите на местното противопожарно звено пренесъл на гръб безопасно всичките 10 деца през коритото на реката. Четири часа по-късно всички се прибрали невредими по домовете си.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Параолимпиецът Ружди Ружди за трудния път към световните титли
Параолимпиецът Ружди Ружди за трудния път към световните титли
Розов кемпер ще обиколи над 25 града в помощ на жените с рак на гърдата
Розов кемпер ще обиколи над 25 града в помощ на жените с рак на гърдата