Продължава гасенето на пожара, който бушува между три села край Нова Загора. Той е локализиран, но не е потушен. Няма опасност за населените места и хората. И днес в гасенето се включи хеликоптер на военно-въздушните сили.

Хората в село Сокол изкараха безсънна нощ. Огънят вчера достигна на метри от населеното място. Цяла нощ доброволци дежуриха по периметъра на пожара, за да наблюдават пожара да не стигне до къщите.

Янка Георгиева, кмет на с.Сокол: Много бяха притеснени наистина. По едно време следобяда имаше нареждане от щаба, който беше сформиран, даже да уведомим хората, да си приготвят документите и да бъдат готови на центъра за евакуация, обаче слава Богу не се наложи.

Тежка техника прокарва просеки около селата, за да ги предпази от евентуално разрастване на огъня заради високата температура. 10 противопожарни екипа и военнослущежи продължават гасенето.

Комисар Владимир Демирев, директор РСПБЗН-Сливен: Притеснението ни е горенето на боровата гора над село Еленово, там двете машини вчера направиха сериозна просека. Охраняваме в момента с три противопожарни автомобила и два автомобила на горските стопанства и там ще се съсредоточи основната ни задача днес.

Пожара тръгнал от боровата гора над село Еленино. Освен лозови масиви, овощни градини е унищожил и гора.

Инж. Мирослав Маринов-директор ИАГ: Към този момент 600 декара горски територии. 600 декара гора засегната. Разбира се това са по последни данни, по които няма окончателен обход по терен.

Човешка небрежност е най-вероятната причина за пожара.