НОВИНИ

Пожарът край село Главан е под контрол, но не е локализиран

Трето денонощие продължава борбата с пламъците в Сакар. Горят и сухи треви и храсти край селата Главан и Мъдрец. Над 60 военнослужещи от Сухопътните войски се включиха в гасенето на пожарите. В тополовградско пламъците бушуват на два фронта. Цяла нощ дежурни екипи на пожарна безопасност следиха обстановката. Вчера избухна пожар и в Гълъбовските села Главан и Мъдрец. Беше обявено и бедствено положение, защото пламъците стигнаха до първите къщи. Пожарът край Българска поляна е овладян, няма опасност за населените места, но по целия периметър остават да следят дежурни екипи. Двама души са в ареста заради възникването на пожара, предаде кореспондентът на БНТ Десислава Петкова.

bnt avatar logo
от Десислава Петкова
12:14, 01.09.2016
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Край село Главан горят около 2000 декара предимно сухи треви и храсти, но няма опасност за населението, за това преди повече от час беше отменено бедственото положение в община Гълъбово.

15 противопожарни екипи, горски служители и представители на Българската армия се борят с огнената стихия като палят насрещен огън, за да го локализират. те се надяват това да се случи след около 1-2 часа.

Комисар Стоян Колев - директор на РСПБЗН "Стара Загора": Опасност за населението няма. Имаше потенциална опасност вчера след като се изви тая буря бързия вятър, но дислоцирахме всички възможни екипи и защитихме село Главан. Половин час след това не е имало даже и потенциална. Тоест населението е защитено и вчера и към момента. Даже преди малко със зам.кмета г-н Василев на община Гълъбово коментирахме и най-вероятно всеки момент ще премахнем бедственото положение, защото пожарът е под контрол, не е локализиран, но под контрол.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Над 23 000 литра нелегален алкохол са разкрили столичните митничари
Над 23 000 литра нелегален алкохол са разкрили столичните митничари
Продължава ремонтът на тунелите по пътя към Бачково
Продължава ремонтът на тунелите по пътя към Бачково