Трето денонощие продължава борбата с пламъците в Сакар. Горят и сухи треви и храсти край селата Главан и Мъдрец. Над 60 военнослужещи от Сухопътните войски се включиха в гасенето на пожарите. В тополовградско пламъците бушуват на два фронта. Цяла нощ дежурни екипи на пожарна безопасност следиха обстановката. Вчера избухна пожар и в Гълъбовските села Главан и Мъдрец. Беше обявено и бедствено положение, защото пламъците стигнаха до първите къщи. Пожарът край Българска поляна е овладян, няма опасност за населените места, но по целия периметър остават да следят дежурни екипи. Двама души са в ареста заради възникването на пожара, предаде кореспондентът на БНТ Десислава Петкова.


Край село Главан горят около 2000 декара предимно сухи треви и храсти, но няма опасност за населението, за това преди повече от час беше отменено бедственото положение в община Гълъбово.

15 противопожарни екипи, горски служители и представители на Българската армия се борят с огнената стихия като палят насрещен огън, за да го локализират. те се надяват това да се случи след около 1-2 часа.

Комисар Стоян Колев - директор на РСПБЗН "Стара Загора": Опасност за населението няма. Имаше потенциална опасност вчера след като се изви тая буря бързия вятър, но дислоцирахме всички възможни екипи и защитихме село Главан. Половин час след това не е имало даже и потенциална. Тоест населението е защитено и вчера и към момента. Даже преди малко със зам.кмета г-н Василев на община Гълъбово коментирахме и най-вероятно всеки момент ще премахнем бедственото положение, защото пожарът е под контрол, не е локализиран, но под контрол.