НОВИНИ

Пожарът в Бургас от снощи изпепели необитаеми постройки

Напълно изпепелени са постройките на бившето управление на санаторно-курортен комплекс "Минерални бани“. Изоставените сгради изгоряха снощи при пожар. Според живущите те са били обитавани от скитници. За щастие при огнената стихия няма жертви.

bnt avatar logo
от Юлиана Шопова
10:46, 09.10.2017
Чете се за: 00:43 мин.
У нас

Пожарът е избухнал малко след 20 часа снощи. Според живущите, които са прекарали почти цяла нощ навън ситуацията е била бедствена. Според Александра и Велизар хората, които са обитавали сградите са били бездомни и те лично са ги познавали. Бургазлиите обаче са категорични, че пожарът е умишлен, но не е причинен от бездомниците.

Александра: Според мен пожарът е умишлен, но не смятам, че тези хора са го причинили. Мисля, че това е собственикът на обекта, чието е мястото.
Велизар: Помагал съм им, на тези които живееха тук. Спяха вътре и се надявах да няма някой пострадал.

От пожара е пострадала и част от сградата на онкоболницата. Някои от прозорците са счупени, както е спряно и електричеството. Затова химиотерапиите днес започнаха по- късно.

Сутринта, като дойдох ми казаха, че имало пожар и кабелите биле прекъснати и затова започнаха по-късно докато ги оправят.
;

От полицията потвърдиха, че при пожара няма пострадали. Пожарните екипи са пристигнали на време и са успели да евакуират всички обитатели на изоставените сгради.

Цветелина Рандева, говорител на ОД на МВР- Бургас: При огледа бе установено че няма открити човешки останки.

Бързата реакция на пожарните екипи в Бургас е предотвратила по-голяма трагедия. Освен болницата, до сградите се намира и бензиностанция, която също можеше да причини по-големи щети ако пожарът бе достигнал до нея.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Каталуния отлага решението за независимостта за утре
Каталуния отлага решението за независимостта за утре
Работници от Емко” отново на протест пред МС
Работници от "Емко” отново на протест пред МС