Френският вътрешен министър Кристоф Кастанер обяви, че ситуацията е под контрол и екипите са успели да овладеят пожара, избухнал след експлозията в пекарна в центъра на Париж, съобщава Би Би Си. Той увери, че става въпрос за битов инцидент, а не за терористичен акт.

При експлозията бяха ранени най-малко 20 души. Двама от пострадалите са в критично състояние, а други 7 души, са със сериозни наранявания, съобщиха медицински източници. Пострадалите са случайни минувачи и хора, живеещи в съседни сгради, които са получили наранявания от счупени от взривната вълна стъкла.

Пекарната е разположена в девети район на френската столица. Взривът е бил предшестван от пожар в магазина, намиращ се на улица "Тревизо". При ударната вълна са нанесени огромни щети на околните сгради. Има десетки обгорени автомобили.

Пекарната не е била отворена за клиенти, по време на взрива. Пожарните служби са помогнали за евакуацията на засегнатите от експлозията съседни сгради.

Евакуирани са и туристите от няколко хотела, намиращи се на съседни улици.

Продължава евакуацията на граждани след експлозията на газ в Париж

Продължава евакуацията на граждани след експлозията на газ в Париж

Мощна експлозия разтърси центъра на Париж. Според властите, става дума за изтичане на газ в местна пекарна. Взривът е нанесъл сериозни материални щети...