Продължава гасенето на пожара в Стара планина, който пламна в неделя и се превърна в най-голямата стихия на Балканите. Огънят обхвана повече от 40 хиляди декара в България и Сърбия. Към момента на наша територия пожарът е ограничен.

С повече информация - вижте прякото включване на Йоана Миланова

Вчера късно през нощта от тук се забелязваха тлеещи пламъци, днес могат да се видят само дим и мъгла. Макар и вече ограничен пожарът продължава да притеснява огнеборците, тъй като тлее в някои труднодостъпни точки.

Рано сутринта към тези участъци потеглиха около 120 души пожарникари, военни и доброволци. Местните пожарникари са в непрекъснат контакт с колегите си от Пирот, които продължават да водят битка с пожара.

Венцислав Райков, РДПБЗН: По-голяма е опасността от Сърбия, понеже там колегите трудно се справят. Там са повече борови гори, които горят върхово. Трудно е за гасене. Теренът е почти непроходим. Пожарни не могат да се изкарат. Само на ръка, а борова гора на ръка няма как да я изгасите. Разпространява се пожарът в сръбско, отива към връх Миджур от тяхната страна, но на места може би префърга и в нашата.