НОВИНИ

Пожарът във вилната зона край Бургас е потушен

Това беше вторият пожар в рамките на четири дни в района около бургаския квартал Банево и селата Изворище и Миролюбово. Заради три малки огнища, които продължават да тлеят, екипите на пожарната и горското остават в готовност. Малко след 12 часа на обяд кметът на Бургас Димитър Николов отмени бедственото положение, обявено за зоната Миролюбово - Изворище - Банево.

bnt avatar logo
от Веселин Григоров
16:30, 06.08.2017
Чете се за: 00:45 мин.
У нас

Повече от 100 огнеборци от Бургас и близките населени места, горски служители от Регионалната дирекция по горите и Югоизточно държавно предприятие, военни служители и доброволци от квартала са участвали в потушаването.

Никола Попов: Близо, да, на около 100-150 метра от последните вили. Вертолета свърши много работа и той, и наистина и пожарникарите, и вертолета...
Тони: До 9.30 ч. някъде тука имаше все още пламъци. И се потуши пожара, всичко благополучно, обаче беше страшно.
Иван Гачев: Според мен, само от нашата небрежност. Нищо друго.
Снежка: То там не е проходимо, на билото е, преди все обвинявахме овчарите, сега не знам.

Довечера около тлеещите огнища остават пожарни екипи от военните и тежка верижна техника. Общо 6 противопожарни автомобила и две специализирани коли от Горското стопанство ще останат в района на огненото бедствие.

Димитър Николов - кмет на Бургас: Снощи работихме до 2.30 вечерта, може да се каже, че рискът беше основно заради двете населени места на вилна зона "Острицата" и квартал "Банево", защото имаше реална опасност огънят да влезе в населеното място заради силния вятър.
комисар Веселин Василев - началник на РЗПАБ-Бургас: Пожарът е овладян. Категоричен съм.

От РИОСВ-Бургас казаха, че няма превишения на нормите на въздуха в засегнатите места. Изгоряха повече от 4000 декара гора.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
По-евтини временни паспорти за българите в чужбина
По-евтини временни паспорти за българите в чужбина
Само за седмица в Румъния са регистрирани над 100 случая на болни от морбили
Само за седмица в Румъния са регистрирани над 100 случая на болни от морбили