НОВИНИ

Здравното министерство с позиция за наложеното вето върху бюджета на НЗОК

От здравното министерство излязоха с позиция, че налагането на вето е необосновано, в ущърб на интересите на пациента и така няма как да се ползват предимствата от повишения бюджет на здравната каса.

здравното министерство позиция наложеното вето бюджета нзок
bnt avatar logo
от БНТ
20:23, 08.12.2017
Чете се за: 00:29 мин.
Още

Налагането на вето върху бюджета на НЗОК означава връщане в изходна позиция и абсолютна невъзможност да се ползват предимствата, предоставени от новия по-голям бюджет за здравеопазване. Това се посочва в позиция на Министерството на здравеопазването /МЗ/ относно обявеното от президента вето върху параграф 6 от Закона за бюджета на НЗОК за 2017 г., съобщиха от МЗ.

С новия бюджет на Касата се осигуряват с 407 милиона повече средства за лекарства, болнична и извънболнична помощ и зъболечение.
Чрез него е намерена правилната рамка, в която публичният фонд може да осигури финансиране на всички здравноосигурени лица за всички здравноосигурителни случаи. Постигнат е правилният баланс между първичната, специализираната и болничната медицинска помощ, медицинските изследвания, денталната помощ, медицинските изделия и лекарствените продукти.

Всеки един закон при необходимост може да бъде променян по волята на Народното събрание. Спирането му е необосновано и категорично е в ущърб на интересите на пациента, смятат от МЗ.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отнеха книжката на шофьора, карал в насрещното на магистрала Хемус
Отнеха книжката на шофьора, карал в насрещното на магистрала "Хемус"
Децата на Българската Коледа и президентът Радев украсиха елха
Децата на "Българската Коледа" и президентът Радев украсиха елха