НОВИНИ

Позицията на Вашингтон за разоръжаването на Северна Корея е непроменена

Позицията на Вашингтон за разоръжаването на Северна Корея е непроменена. Но Съединените щати са готови да предоставят на Пхенян необходимите гаранции за ядрено разоръжаване. Това заяви американският държавен секретар Майк Помпео часове преди срещата между лидерите на Съединените щати и Северна Корея.

Биляна Бонева
от Биляна Бонева
15:20, 11.06.2018
Чете се за: 00:45 мин.
По света

"Чудесно е да бъда в Сингапур. Във въздуха витае вълнуващо очакване". Това написа рано сутринта в Туитър американският президент. Откакто е в азиатската страна, той не е правил изявления.

Днес се срещна с премиера на Сингапур Ли Сян Лун. Двамата, обаче, отказаха да коментират пред журналисти. Но все пак Тръмп е чут да казва на Ли, че утрешната среща ще е много интересна и според него ще има много добър резултат.

Срещата между лидерите на Съединените щати и Северна Корея започва в два часа българско време.

;

Планирано е първо, Доналд Тръмп и Ким чен ун да проведат личен разговор, на който ще присъстват само техните преводачи. След това ще започне първия кръг от преговори. Очаква се той да продължи около два часа.

Тръмп е придружаван от държавния секретар Майк Помпео, началникът на кабинета Джон Кели, съветникът по въпросите на националната сигурност Джон Болтън и прессекретарят на Белия дом Сара Сандърс.

Списъкът на делегацията от севернокорейска страна не е публично обявен. Но в Сингапур вече са външният министър на Северна Корея, сестрата на лидера, и бившият шеф на разузнаването, който преди седмица посети Съединените щати.

Севернокорейските медии днес вече информираха, че Ким Чен -ун е в Сингапур и утре ще се срещне с Доналд Тръмп. Сравнително бързото съобщаване се тълкува като увереност на Пхенян, че срещата ще мине добре.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тежка катастрофа затвори Ришкия проход
Тежка катастрофа затвори Ришкия проход
Синдикатите внасят колективна жалба до Съвета на Европа срещу България
Синдикатите внасят колективна жалба до Съвета на Европа срещу България