НОВИНИ

Правителството е одобрило допълнителни 53,4 млн. лв. за отбрана

Министерският съвет е одобрил допълнителни разходи и трансфери за 2017 г. в размер на 53,4 млн. лв., съобщиха от пресслужбата на кабинета. Основната част от средствата са за осигуряване на дейности в областта на отбраната. По бюджета на Министерството на отбраната се отпускат 23 млн. лв., от които за поддръжка на хардуера на комуникационните, информационните и навигационните системи на летища на Военновъздушните сили - 20 млн. лв., за строително-ремонтни дейности - 2 млн. лв. и за реконструкция на административната сграда на служба "Военна информация" - 1 млн. лв.

bnt avatar logo
от БТА
13:50, 29.12.2017
Чете се за: 00:25 мин.
У нас
правителството одобрило допълнителни 534 млн отбрана

Средствата за ВВС се осигуряват за сметка на предвидените за осигуряване на летателната годност на самолетите МиГ-29 - процедура, която беше спряна поради обжалване от трета страна.

За ремонтни дейности в държавните висши военни училища чрез бюджета на Министерството на отбрана се трансферират 28 млн. лв., посочиха от МС. От тях за ВА "Г. С. Раковски" се отпускат 7 млн. лв., за НВУ "Васил Левски" - 16 млн. лв., и за ВВМУ "Н. Й. Вапцаров" - 5 млн. лв.

Предвидени са и средства за рехабилитация на общинската пътна мрежа на община Елин Пелин на стойност 1 млн. лв. Такава сума е одобрена и за възстановяване и рехабилитация на улици в гр. Златарица и в с. Горско ново село. На община Аксаково се предоставят 400 000 лв. за придобиване на последните три етажа от административната сграда на кметството.

Постановлението на Министерския съвет е прието неприсъствено на 22 декември, уточниха от правителствената пресслужба.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Община Варна – с близо 385 милиона лева бюджет за новата година
Община Варна – с близо 385 милиона лева бюджет за новата година
БНБ пуска в обращение сребърна монета за председателството
БНБ пуска в обращение сребърна монета за председателството