НОВИНИ

Правителството на Тръмп предлага намаляване на данъчните ставки

Планът за данъчна реформа на президента Доналд Тръмп ще предложи най-големите данъчни намаления и ще бъде най-голямата реформа в историята на Съединените щати, заяви министърът на финансите на Съединените щати Стивън Мнучин. Той потвърди, че корпоративният данък ще бъде намален от 35 на 15 процента, включително за малкия бизнес.

Мартин Гицов
от Мартин Гицов
22:33, 26.04.2017
Чете се за: 00:45 мин.
По света
правителството тръмп предлага намаляване данъчните ставки

Има споразумение между Белия дом и Конгреса по целите на данъчната реформа, заяви министърът на финансите Стивън Мнучин.

Пол Райън, председател на Камарата на представителите: "Съгласни сме на 80 процента, а на 20 на сто сме от същата страна на бейзболното игрище."

Предвижда се значително по-ниска ставка за корпоративни печалби, върнати в страната, данъчни облекчения върху разходите за деца, допълнително орязване на ставките за хедж-фондове. 35 процента корпоративен данък в САЩ е един от най-високите в Организацията за икономическо сътрудничество и развитие, но фактическите плащания са доста по-малки заради различни отстъпки. Мнучин увери, че промените няма да отворят нова ниша, която позволява на богатите да си спестяват налози, като плащат само 15 процента, а ще бъдат от полза на малките предприятия, които движат икономиката.

Стивън Мнучин - министър на финансите на САЩ: "Стремим се към реформи, които ще се изплатят сами, чрез икономически растеж."

Искаме да създадем система, при която средният американец да си изготвя данъците на пощенска картичка, а не на дебела книга.

Преди изборите Тръмп обеща да намали данъчната тежестта както за предприятията, така и за домакинствата. Според Белия дом това ще ускори икономиката, а допълнителните приходи от този ефект ще компенсират пропуснатите ползи за бюджета. Анализатори обаче предричат, че по-ниският корпоративен данък ще увеличи с нови трилиони дефицита през следващите 10 години.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протест в защита на парка Бедечка в Стара Загора
Протест в защита на парка "Бедечка" в Стара Загора
Отбелязахме световния ден на интелектуалната собственост
Отбелязахме световния ден на интелектуалната собственост