Той предвижда по-висока финансова подкрепа, въвеждане на комплескна инвивидуална оценка на потребностите. Заложени са и квоти за наемане на работа на хора с увреждания и подкрепа за бизнеса да припособява работни места за тях.

За изпълнение на мерките заложени в законопроекта за хората с увреждания догодина са предвидени общо 486 милиона лева.

Бисер Петков - министър на труда и социалната политика: В законопроекта се предвиждат мерки за подкрепа на хората с увреждания - както финансова подкрепа, така и подкрепа за изграждане на достъпна среда.
Социалният министър посети палатковия лагер на майките на деца с увреждания

Социалният министър посети палатковия лагер на майките на деца с увреждания

Социалният министър Бисер Петков дойде лично при палатката на майките пред Народното събрание, за да им каже, че Законопроектът за хората с увреждания...

Министър Петков посети палатковия лагер на майките от инициативата „Системата ни убива“ до парламента.

Бисер Петков - министър на труда и социалната политика: Законопроектът, който беше одобрен днес от МС, е във вида, който беше подкрепен от Националния съвет, на който вие присъствахте. Ние изпълняваме ангажимента, който поехме в план за действие, който на 9 октомври обсъждахме.
Вера Иванова: Сега, както разбирам, топката е в ръцете на НС. Но ние ще бъдем вътре и сме готови за протест по всяко едно време на денонощието.
Тристранният съвет обсъди Законопроекта за хора с увреждания

Тристранният съвет обсъди Законопроекта за хора с увреждания

Работодателите не подкрепиха проектозакона за хората с увреждания в Националния съвет за тристранно сътрудничество. Те са против задължителните квоти...

Очаква се в петък Законът за хората с увреждания да бъде внесен в Народното събрание, а следващата седмица да бъде обсъден в социалната комисия, заедно със Закона за личната помощ. Палатковият лагер ще остане до парламента докато депутатите не приемат и двата закона.