Над 3 милиона и 400 хиляди лева за детско здравеопазване отпусна правеителството. Половин милион ще получат 30 центъра за детско и майчино здравеопазване.

С 1 милион и 250 хиляди лева ще бъдат закупени апарати за дихателна реанимация и кувьози за общинските и държавни болници.

Детската болница в София ще получи 1 милион и 700 хиляди лева. Средствата ще се използват за подобряване на лечението на децата и за увеличение на заплатите.

Бойко Борисов, министър-председател: Финансираме и Педиатричната болница, и за всички нуждаещи се болници - и държавни, и общински необходимите бройки кувьози и 15 апарата за вдишване. Лекарите поискаха 10, ние даваме 15.

Кирил Ананиев, министър на здравеопазването: 1.7 млн. лв. са за СМАЛДБ проф Иван Митев, която се очертава, като основен здравноконсултативен център.

Проф. Иван Литвиненко - СБАЛДБ "Проф.Иван Митев": Това от една страна ще позволи да не пестим от средства по отношение диагностиката на децата, по отношение възможностите за лечение, които са на разположение в нашата страна. Надявам се да задържим персонала, който имаме и който е на критична точка, да привлечем нови кадри.
© БГНЕС
Близо 3 млн. лв. за детско здравеопазване ще отпусне правителството

Близо 3 млн. лв. за детско здравеопазване ще отпусне правителството

Това стана ясно след среща на педиатри, неонатолози и шефове на акушеро-гинекологични болници с премиера и със здравния министър.