НОВИНИ

Правителството предлага Нешка Робева да бъде отличена с орден "Стара планина"

Правителството предлага на президента на България да издаде укази за награждаването на 15 дейци на културата и изкуството с ордени за ролята им за развитието на българската култура, съобщи правителственият пресцентър.

bnt avatar logo
от Източник: БТА
13:59, 17.05.2016
Чете се за: 00:25 мин.
Още
правителството предлага нешка робева отличена орден стара планина

За удостояване с орден "Стара планина" - първа степен, за изключително големите й заслуги в областта на културата и изкуството е предложена Нешка Робева. Мотив за това е популяризирането на българския и балканския фолклор чрез създадената от нея трупа "Нешанъл арт". Предложението е на инициативен комитет.

За удостояване с орден "Св. Св. Кирил и Методий" - първа степен, за големите им заслуги за развитието на културата и изкуството са предложени актьорът Камен Донев, актрисата Петя Силянова, актьорът и режисьор Мариус Куркински, режисьорът Теди Москов, режисьорът Иглика Трифонова, писателите Георги Господинов, Христо Бойчев и Деян Енев, художниците Станислав Памукчиев и Свилен Блажев, скулпторът проф. Божидар Козарев, проф. Милко Божков - живописец и график, цигуларят Васко Василев и оперната певица Соня Йончева.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Държавата гарантира 50 млн. лв. за студентски кредити  през 2017 г.
Държавата гарантира 50 млн. лв. за студентски кредити през 2017 г.
Шофьори на камиони блокираха пътища във Франция заради трудовата реформа
Шофьори на камиони блокираха пътища във Франция заради трудовата реформа