НОВИНИ

Правителството предостави 20 000 000 лева за защитата на границата

Правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерския съвет в размер на 20 млн. лв. за изграждането на временното възпрепятстващо съоръжение по българско-турската граница, съобщи пресслужбата на кабинета.

bnt avatar logo
от БТА
12:18, 19.10.2016
Чете се за: 00:30 мин.
У нас
правителството предостави 000 000 лева защитата границата

Средствата ще бъдат предоставени на областните администрации в Бургас, Хасково и Ямбол за продължаване на изграждането на временното възпрепятстващо съоръжение по българско-турската граница. Съоръжението е от изключително значение за противодействие на нарастващия през последните години миграционен натиск по българско-турската граница и цели опазване на държавната граница и овладяване на бежанската вълна, се посочва в съобщението.

С постановлението се предоставят и целеви средства в размер на 50 000 лева на Националния археологически институт с музей към БАН за завършване на проучванията на Могила "3" в землището на с. Изворово, общ. Харманли. Откриването на находки с изключителна научна, художествена и експозиционна стойност от световно значение налага спешното завършване на проучванията.

Разчетени са и 20 000 лева за издръжка на Държавната агенция за българите в чужбина.

По бюджетите на общини се предоставят допълнително 700 000 лева за ремонт и оборудване на детски ясли и целодневни детски градини, както и за инфраструктурни ремонти.

Предоставените средства са за сметка на преструктуриране на разходи по централния бюджет.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Саудитски принц беше екзекутиран
Саудитски принц беше екзекутиран
Италианската полиция арестува албанци с кокаин на стойност 1 милион евро
Италианската полиция арестува албанци с кокаин на стойност 1 милион евро