НОВИНИ

Правителството ще финансира ин витро процедурите безлимитно

Това реши кабинетът днес.

bnt avatar logo
от БНТ
14:44, 17.05.2017
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

Двойките с репродуктивни проблеми ще могат да кандидатстват и държавата ще финансира толкова процедури, колкото лекарите преценят. Двойките, които сега са направили три опита за зачеване, ще могат да кандидатстват и за четвърти, обявиха от кабинета.

Всеки случай, обаче, ще се преценява индивидуално. Освен това хората, подали документи към Фонда, ще бъдат одобрявани в рамките на 5-6 месеца и ще чакат по-малко. С промените България се нарежда сред първите три страни в Европа, които обръщат най-сериозно внимание на двойките с репродуктивни проблеми, които у нас са около 200 000.

Бойко Борисов, министър-председател: Не само в предизборната кампания бяхме поели ангажимент, още от предишните кабинети, то даде добър резултат и в днешното заседание на МС сме приели доклад на Правителството, който безлимитно осигурява финансирането на необходимия брой ин витро процедури. Колкото докторите преценят, че е целесъобразно и ефективно. И щади съответно и жените. Изцяло даваме възможност на докторите да определят - колко - 3,4, 5, 6 - колкото преценят, колкото поемат като ангажимент. Слязох лично да Ви го кажа, защото многократно чух, че сме се отказали от това свое обещание.
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ВАС отмени постановлението за 460 лв. минимална заплата
ВАС отмени постановлението за 460 лв. минимална заплата
ЕК: Заплахите от тероризъм срещу САЩ са същите, каквито са за ЕС
ЕК: Заплахите от тероризъм срещу САЩ са същите, каквито са за ЕС