НОВИНИ

Правителството ще финансира изкупуването на частни улици в Стара Загора

Следващата седмица Министерският съвет ще отпусне около 500 000. лв. за откупуване на частните улици на територията на бившия Азотно-торов завод в Стара Загора. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов в Стара Загора, след като посети района и се срещна с работници от различни фирми, където бизнес дейност развиват 80 компании.

правителството финансира изкупуването частни улици стара загора
bnt avatar logo
от БНТ
15:50, 18.05.2019
Чете се за: 00:32 мин.
У нас

Става дума за около 85 декара улици на територията на бившия завод, чиито собственик е фалирал.

Бойко Борисов, министър-председател на България: Тук работят 900 души и не могат да правят реален бизнес. В Пловдив вече няма терени. В Шумен всички терени са изкупени за заводи. А тук държите 1500 декара и заради това, че са частни улиците, инвеститори не могат да дойдат.

Премиерът припомни, че в Кърджали вече работят пет високотехнологични заводи, като там е и най-големият иновационен център и уточни, че освен огромни заводи се изграждат и социални центрове за работниците. „Неслучайно всички заводи идват в България, защото ние правим високотехнологични компоненти, ние правим електрониката на автомобилите, най-скъпите системи“, подчерта още премиерът Борисов в Стара Загора.

След срещата с работници от различни фирми министър-председателят Бойко Борисов разгледа разширяването на производствената база на предприятие за екструдиране на плътни и структурни полимерни листи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Близо 52 600 зрелостници ще се явят на матурите тази година
Близо 52 600 зрелостници ще се явят на матурите тази година
Мик Джагър демонстрира, че се възстановил след сърдечната операция
Мик Джагър демонстрира, че се възстановил след сърдечната операция